«Πάγο» έβαλε η κυβέρνηση της Βρετανίας στις προτάσεις κάποιων υπουργών να χρηματοδοτηθεί ένα νέα γιοτ για τη βασίλισσα Ελισάβετ ως δώρο για τα εξήντα χρόνια της στην εξουσία, παρά τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, στα οποία υποβάλλεται ο λαός.

Η βασίλισσα αναγκάστηκε στο 1997 να αποχωριστεί το αγαπημένο της γιοτ, Britannia, και έτσι ο υπουργός Παιδείας, Michael Goveμ, πρότεινε την αντικατάστασή του ως μία χειρονομία για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου της Ελισάβετ.

Μάλιστα, στην επιστολή του κάνει αναφορά στην οικονομική κρίση, όμως θεωρεί ότι είναι μία ευκαιρία και μία ανάγκη να γιορταστεί με μεγαλύτερο επισημότητα και μεγαλοπρέπεια η επέτειος των εξήντα χρόνων της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο.

Η ιδέα απορρίφθηκε αμέσως από τον πρωθυπουργό, David Cameron, και τον αναπληρωτή, Nick Clegg, με την αιτιολογία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του πρωθυπουργού, ότι είναι απρέπεια να χρησιμοποιηθούν χρήματα του λαού για αυτό το σκοπό σε περίοδο αυστηρών μέτρων λιτότητας.

Πάντως, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, όταν το 1997 η Ελισάβετ αναγκάστηκε να αποχωριστεί το θρυλικό Britannica, έκλαψε… μάλιστα για πρώτη και τελευταία φορά δημόσια.