Σάλο έχει προκαλέσει ένα ακόμα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τα έργα και τις ημέρες Αμερικανών πεζοναυτών στο Αφγανιστάν.

Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζονται τέσσερις πεζοναύτες των αμερικανικών δυνάμεων να ουρούν πάνω σε πτώματα μαχητών των Ταλιμπάν, με τους υπεύθυνους του Σώματος Πεζοναυτών ΗΠΑ να δεσμεύεται για έρευνα ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

»«Ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί η προέλευση και η γνησιότητα του εν λόγω βίντεο, όμως οι ενέργειες που απεικονίζονται δεν είναι σύμφωνες με τις βασικές μας αξίες και δεν αποτελούν ενδεικτική εικόνα του χαρακτήρα των πεζοναυτών στη χώρας μας», δήλωσε χθες στο CNN ο εκπρόσωπος συνταγματάρχης της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν, ενώ δεσμεύτηκε ότι «θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα προσδιορίσουν τα γεγονότα».

«Ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή το ποιος εμφανίζεται στο βίντεο, μία τέτοια συμπεριφορά δε μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς παρά μόνο αηδιαστική και απαράδεκτη για οποιονδήποτε φορά στολή. Ανακατεύτηκε το στομάχι μου», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, John Kirby.