Εκσυγχρονίζεται όσο περνούν τα χρόνια το Μπάκινγχαμ και κάνει χρήση των τεχνολογιών ακόμη και στα χριστουγεννιάτικα μηνύματα του.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από το πρώτο βασιλικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα στη Βρετανία, η φετινή ομιλία της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταδοθεί και μέσω του Amazon’s Kindle e-book.

Οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν και τις προηγούμενες ομιλίες της Ελισάβετ, αρχής γενομένης από αυτήν του 1952, οπότε και ανήλθε στο θρόνο.

Σκοπός του εκσυγχρονισμού είναι να ακουστεί το μήνυμα όσο περισσότερο γίνεται, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του παλατιού.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που το παλάτι χρησιμοποιεί την τεχνολογία, για να επικοινωνήσει με τους Βρετανούς.

Το 1878, η βασίλισσα Βικτόρια χρησιμοποίησε το τηλέφωνο.

Το 1918, η μοναρχία επιστράτευσε τη λιθογραφία, για να αναπαραγάγει γράμμα του βασιλιά Γεωργίου του Ε’, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1932, το μήνυμα του Γεωργίου του Ε’ μεταδόθηκε ραδιοφωνικά, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, η στέψη του Γεωργίου του ΣΤ’ ήταν η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στη Βρετανία.

Ακόμη, το 1957, η βασίλισσα έκανε την πρώτη χριστουγεννιάτικη ομιλία της στην τηλεόραση, ενώ σχεδόν μισό αιώνα μετά, το 2007, η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά από το YouTube.