Ο Χανς Γιοακίμ Σέβερινγκ, ύποπτος τέλεσης εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας, απεβίωσε προ ημερών στην κατοικία του στο Νταχάου σε ηλικία 94 ετών, όπως πιστοποίησαν σήμερα βαυαροί αξιωματούχοι.

Κατά τη δεκαετία του 1970, ο Σέβερινγκ έγινε πρόεδρος της ομοσπονδιακής ένωσης των Γερμανών γιατρών. Ποτέ όμως δεν κατόρθωσε να αποσείσει τις αιωρούμενες σε βάρος του κατηγορίες, ότι συμμετείχε στα ναζιστικά προγράμματα τέλεσης ιατρικών πειραμάτων σε κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μέλος του κόμματος των Ναζιστών και των Ες-Ες, κατά την μεταπολεμική περίοδο αντέκρουε άνευ ιδιαίτερης τεκμηρίωσης αυτές τις κατηγορίες. Σύμφωνα με στοιχεία, από το 1942 και μετά φέρεται να εργάζεται σε μία κλινική πολύ κοντά στο διαβόητο στρατόπεδο του Νταχάου, στη νότια Γερμανία.

Το Κέντρο Σίμον Βίζενταλ διαθέτει στοιχεία, ότι ο γιατρός έστελνε κρατούμενους από το Νταχάου σε μία κλινική κοντά στο Μόναχο, όπου οι κρατούμενοι δολοφονούνταν από τους Ναζιστές. Για τις κατηγορίες αυτές η απάντηση του γιατρού ήταν: «δεν γνωρίζω… ουδέν σχόλιο».