Ο πατέρας ενός νεοναζί που πιστεύεται ότι συμμετείχε σε 10 φόνους μίσους στη Γερμανία δήλωσε πως ελπίζει να μπορέσει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων των «αφόρητων» πράξεων του παιδιού του, ανέφερε το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel χθες.

«Είναι επονείδιστες, και δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να τις δικαιολογήσει», δήλωσε ο Ζίγκφριντ Μούντλος σε συνέντευξή του στο περιοδικό. Πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να συναντηθεί με τις οικογένειες των εννέα μεταναστών και της αστυνομικού που δολοφονήθηκαν από την οργάνωση Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), της οποίας ο γιος του ήταν μέλος.

Το Σπίγκελ δημοσίευσε χθες τμήμα μιας συνέντευξης με τον Μούντλος, έναν ανατολικογερμανό καθηγητή ο γιος του οποίου βρέθηκε νεκρός την 4η Νοεμβρίου.

Ο πατέρας είπε πως η οικογένεια είχε προσπαθήσει την δεκαετία του 1990 να εμποδίσει το γιο να ενταχθεί στο νεοναζιστικό υπόκοσμο στην πόλη Γένα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.