Μοντέρνες τεχνολογικές συσκευές όπως iPhone, φορητούς υπολογιστές και 3D τηλεοράσεις, μοντέρνα κοσμήματα και εντυπωσιακά παιχνίδια, είναι μερικά από τα τυπικά δώρα που προσφέρονται τις γιορτές σε μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά.

Τα δώρα των Χριστουγέννων του 2011 θα είναι φανταχτερά, αν πρόκειται για τεχνολογικά αγαθά, θα ενσωματώνουν τις σύγχρονες τεχνολογίες και αν έχουν να κάνουν με χρηστικά είδη θα βασίζονται στην τελευταία λέξη της μόδας. Ένας γονιός μπορεί να μην είναι καν σε θέση να «χρησιμοποιήσει» το παιχνίδι που θα χαρίσει στα παιδιά του, γιατί θα του φαίνεται ιδιαίτερα περίπλοκο.

Πώς όμως ήταν τα τυπικά δώρα 3 δεκαετίες νωρίτερα; Τι μπορούσε κανείς να βρει στις προθήκες ενός πολυκαταστήματος ή στις σελίδες του καταλόγου του, τα Χριστούγεννα του 1976;

Ένας άγγλος καλλιτέχνης και συλλέκτης ρετρό αντικειμένων, βρήκε τον κατάλογο ενός πολυκαταστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τι είναι αυτό που κάνει τον κατάλογο αυτό ξεχωριστό; Απλούστατα πρόκειται για έναν κατάλογο του 1976 με όλα τα προϊόντα που αποτελούσαν την τότε τελευταία λέξη της μόδας και της τεχνολογίας και φυσικά μπορούσαν να προσφερθούν σαν δώρο.

Γραφομηχανές, φορητά ραδιόφωνα, όργανα γυμναστικής και παιδικά παιχνίδια που τα σημερινά παιδιά θα έβρισκαν στην καλύτερη περίπτωση απλά βαρετά, περιλαμβάνονται στις σελίδες του καταλόγου.

Δείτε ορισμένες από τις σελίδες του καταλόγου ενός πολυκαταστήματος από το 1976: