Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Καράκας, Βενεζουέλα. Διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο και σφοδρές οδομαχίες

wkalsp8

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Βενεζουέλα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που κατέκλυσαν τους δρόμους του Καράκας κατά του πρόεδρου Μαδούρο, με αφορμή την αναστολή της νομοθετικής εξουσίας της Βουλής, της οποίας ηγείται η αντιπολίτευση. Οι Αρχές έκλεισαν τους σταθμούς του μετρό, έστησαν οδοφράγματα και απέκλεισαν την πλατεία, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί διαδήλωση κατά του Μαδούρο.

Κατμαντού, Νεπάλ. Ευχές για βροχές και καλή σοδειά

wkalsp7

Ινδουιστές ιερείς προετοιμάζονται πριν τις τελετουργίες του φεστιβάλ Seto Machindranath Chariot στο Κατμαντού. Οι προσκυνητές που συμμετέχουν στη γιορτή προσεύχονται για βροχοπτώσεις και καλή σοδειά.

Μινσκ, Λευκορωσία. Εικόνα-ορισμός της Άνοιξης

wkalsp6

Μια πεταλούδα πετάει πάνω από λουλούδια σε δάσος κοντά στο Logoisk, 40 χιλιόμετρα βόρεια του Μινσκ.

Μοσούλη, Ιράκ. Παιχνίδι στα συντρίμμια

wkalsp2

Αγόρια από το Ιράκ παίζουν ανάμεσα στα χαλάσματα σε μια γειτονιά που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και το Ισλαμικό Κράτος στη δυτική πλευρά της Μοσούλης.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. Τρόμος στη Ρωσία

wkalsp3

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 50 ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο βαγόνια του μετρό στην Αγία Πετρούπολη.

Μοκόα, Κολομβία. Εκατοντάδες νεκροί από κατολίσθηση

wkalsp5

Εκατοντάδες νεκρούς άφησε πίσω τους η τεράστια κατολίσθηση που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην πόλη Μοκόα της Κολομβίας στην περιοχή των Άνδεων. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 43 παιδιά.

Τζαμού, Ινδία. Προσφορές στον ποταμό Ταουί

wkalsp9

Ένα αγόρι συλλέγει δενδρύλλια κριθαριού που προσφέρουν πιστοί ινδουιστές στον ποταμό Ταουί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Navratri στο Τζαμού της Ινδίας. Οι προσφορές γίνονται ως μέρος ενός τελετουργικού που σηματοδοτεί το τέλος του εννιάμερου φεστιβάλ Ναβαράτρι.

Μαδρίτη, Ισπανία. Η νέα ατραξιόν του ζωολογικού κήπου

wkalsp10

Η μικρή Chulina είναι από τις νέες και πιο αξιαγάπητες ατραξιόν του ζωολογικού κήπου της Μαδρίτης. Το όμορφο μικρό πάντα φέρει το όνομα Chulina, προς τιμήν του Chulin, του πρώτου πάντα που γεννήθηκε στο συγκεκριμένο πάρκο πριν από 34 χρόνια.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Οι πιο όμορφες σύζυγοι ηγετών στον κόσμο

wkalsp11

Όταν έγινε γνωστό ότι η Μελάνια Τραμπ θα συναντούσε τη Βασίλισσα Ράνια για πρώτη φορά, ένα ήταν βέβαιο: Ότι το στιλ και η ομορφιά θα περίσσευαν. Όπως και έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και της βασίλισσας Ράνια στον Λευκό Οίκο. Οι δύο κυρίες απέδειξαν πως είναι ίσως οι πιο κομψές σύζυγοι ηγετών στον κόσμο.

Αλαμπάμα, ΗΠΑ. Πεζοπορία στη μέση του πουθενά

wkalsp13

Ο Mark Hainds συνεχίζει το ταξίδι του. Περπατά για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα έχει διασχίσει τη συνοριογραμμή ΗΠΑ-Μεξικού. Ο τοπικός ερευνητής έχει ήδη καλύψει ένα μεγάλο μέρος των συνόρων και το AP τον ακολουθεί στο ταξίδι του.