Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία έχει φυλακιστεί για κατάχρηση εξουσίας και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας θα δεχθεί ιατρική περίθαλψη εκτός της φυλακής «σήμερα ή αύριο», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Το σύστημα (ιατρικής περίθαλψης στις φυλακές) δεν έχει φτάσει ακόμη στο απαραίτητο επίπεδο. Γι’ αυτό η θεραπεία θα πρέπει να γίνει σε ιατρικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο, έξω από τη φυλακή» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει «πιθανώς σήμερα ή αύριο».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι συζήτησε αυτό το θέμα με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, καθώς και με το γενικό εισαγγελέα και του ζήτησαν να «παρέχει κάθε αναγκαία ιατρική βοήθεια» στην κ. Τιμοσένκο.

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα αφότου η Ουκρανή κοινοβουλευτική εκπρόσωπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νίνα Καρπάτσοβα, εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση της υγείας της κ. Τιμοσένκο, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ σοβαρή».