Τι αποφασίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα ΑΜΕΑ

Να συμμετέχουν στην πολιτική και δημόσια ζωή


ΚΟΣΜΟΣ
1:43
19/11/2011
Τι αποφασίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα ΑΜΕΑ
1
loading

Να ενισχυθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες ζητά η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε την ανάληψη πανευρωπαϊκής δράσης για την ενίσχυση των ομάδων αυτών σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και δημόσιας ζωής. Και γι’ αυτό υπογραμμίζουν ότι στις 47 χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπάρχουν 80 με 100 εκατομμύρια άνθρωποι με αναπηρίες που, εξαιτίας νομικών, φυσικών και κοινωνικών εμποδίων, δεν λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η Επιτροπή των υπουργών του ΣτΕ, αποσκοπεί στο να αρθούν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν και να διασφαλισθεί η ενεργός συμμετοχή όλων στα κοινά, χωρίς διακρίσεις.

Μετά από αυτή την απόφαση, όλα τα άτομα με αναπηρίες θα είναι σε θέση να εκφράσουν τις απόψεις τους και κανένα πρόσωπο να μην στερείται του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με το αιτιολογικό της αναπηρίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Marianthi

    στην ελλάδα δεν τους δίνουμε ούτε την δυνατότητα να κινηθούν. Κάποιοι επειδή έτσι τους εξυπηρετεί παρκάρουν τα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, ή φυτεύουν δέντρα και οι άνθρωποι που κινούνται με αμαξίδια αναγκάζονται να κατέβουν στον δρόμο με κίνδυνο της ζωής τους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει