Η Βρετανία θα προσφέρει 200 εκατ. στερλίνες για την καταπολέμηση της πείνας σε Σουδάν και Σομαλία

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σειρά από άνευ προηγουμένου κρίσεις»


ΚΟΣΜΟΣ
23:45
22/02/2017
Η Βρετανία θα προσφέρει 200 εκατ. στερλίνες για την καταπολέμηση της πείνας σε Σουδάν και Σομαλία
2
loading

Η Βρετανία θα προσφέρει επιπρόσθετη βοήθεια στο Νότιο Σουδάν, σε ορισμένες περιοχές του οποίου έχει ενσκήψει λιμός, και στην Σομαλία, όπου υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει πείνα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Η Βρετανία θα δώσει 100 εκατομμύρια στερλίνες σε καθεμία από τις δύο αυτές χώρες την περίοδο 2017/18, οι οποίες θα δοθούν ως επιπρόσθετη βοήθεια σε αυτήν που ήδη παρέχει.

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σειρά από άνευ προηγουμένου κρίσεις και τέσσερις χώρες απειλούνται πραγματικά από την πείνα», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Πρίτι Πάτελ.

Η Unicef ανακοίνωσε χθες ότι σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από την πείνα στο Νότιο Σουδάν, την Σομαλία, τη Νιγηρία και την Υεμένη.

«Οι κρίσεις αυτές έχουν προκληθεί από τις συγκρούσεις και την ξηρασία και θα πρέπει να ανταποκριθούμε κατάλληλα», υπογραμμίζει ο Πάτελ.

Η επιπρόσθετη αυτή βοήθεια θα επιτρέψει την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν και σε έως και 1 εκατομμύριο στην Σομαλία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar anτ

    Αυτό που δεν λένε είναι οτι τις χώρες αυτές τις κατέστρεψε ολοκληρωτικά το ΔΝΤ!
    Ειδικά την Σομαλία και την Νιγηρία.
    Γκουγκλάρετε και δείτε και μόνοι σας.

  2. avatar Stateless

    Όντως έτσι είναι! Εχθές στις ειδήσεις είχε ρεπορτάζ για τον λιμό σε αυτές τις χώρες και είδα σε τι κατάσταση βρίσκονται εκεί τα παιδάκια και. ....... σοκαρίστηκα ! Μπορείς να μετρήσεις και τα 206 κόκαλά τους! Δεν υπάρχει τέτοιο κακό! Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει