Η καταστολή στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.500 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Για βάρβαρη καταστολή έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Ραβίνα Σαμντασάνι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από τις 2 Νοεμβρίου που η Δαμασκός ανακοίνωσε πως αποδέχεται την ειρηνευτική πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από εξήντα άνθρωποι ενώ 19 σκοτώθηκαν την Κυριακή, ημέρα της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής Αϊντ αλ Άντχα.

Ακτιβιστές που εδρεύουν στο Λίβανο ανακοίνωσαν σήμερα ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν στρατιώτες έκαναν επιδρομή στη πόλη Χάμα, στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας, έπειτα από τη ρίψη σφοδρών πυρών.

«Οι φονιάδες του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κάνουν συλλήψεις από σπίτι σε σπίτι μέσα στη Χάμα, που έχει τεθεί εκτός κυβερνητικού ελέγχου», δήλωσε εκπρόσωπός τους. Πρόσθεσε ότι η ηλεκτροδότηση και όλες οι τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά και οι συνδέσεις στο διαδίκτυο έχουν διακοπεί.

Στην πόλη Χομς στην κεντρική Συρία ακτιβιστές μιλούν για «ανθρωπιστική καταστροφή» μετά τους βομβαρδισμούς που έκαναν άρματα μάχης επί μια εβδομάδα με αποτέλεσμα πάνω από 110 άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

Η επαρχία Χομς έχει αποτελέσει επίκεντρο της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Οκτώ Σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα από ενόπλους που πιστεύεται ότι είναι αποστάτες των ένοπλων δυνάμεων. Οι οκτώ στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.