«Πονοκέφαλο» για τα Τίρανα προκαλεί αίτημα Βούλγαρων ευρωβουλευτών

«Κατά μήκος των συνόρων Αλβανίας-ΠΓΔΜ ζουν 50.000-100.000 Βούλγαροι»


ΚΟΣΜΟΣ
14:51
03/02/2017
«Πονοκέφαλο» για τα Τίρανα προκαλεί αίτημα Βούλγαρων ευρωβουλευτών
1
loading

Οι πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό δεν αποτελούν από ότι φαίνεται κάτι που αποτελούν αιτία δημιουργίας έντασης στο εξωτερικό, μόνο για την Τουρκία.

Еν μέσω της αμφίρροπης προεκλογικής περιόδου στη Βουλγαρία στη μάχη μπαίνουν και θέματα μειονοτήτων στα Βαλκάνια σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr.

Όπως ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο κεντροδεξιός συνασπισμός «Πολίτες για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της Βουλγαρίας» στη χθεσινή της συνεδρίαση η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια εξέτασης της προόδου της Αλβανίας έκανε δεκτές τις δύο προσαρμογές που ζήτησαν οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές του κεντροδεξιού συνασπισμού, Αντρέι Κοβάτσεφ και Άνγγελ Ντζαμπάσκι.

Με την πρώτη καλεί την Αλβανία να αναγνωρίσει τα δικαιώματα της βουλγαρικής μειονότητας που υπάρχει στην επικρατειά της ενώ με την δεύτερη συνιστά σε όλες τις αρμόδιες αρχές την επιτάχυνση της κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητόδρομου και σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Τιράνων-Σκοπίων ως μέρος του διαδρόμου 8 που θα συνδέει το Μπουργκάς (Πύργο) στη Μαύρη Θάλασσα με το Δυράχιο στην Αδριατική και η κατασκευή του οποίου θα λειτουργήσει προς όφελος της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλγαρικού κόμματος στην Αλβανία ζουν σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές από 50.000-100.000 Βούλγαροι κατά μήκος των αλβανοσκοπιανών συνόρων στην περιοχή των Πρεσπών, του Γκόλο Μπρντο και της Γκόρα και για τον οποίο πληθυσμό η Βουλγαρία βρίσκεται σε ανταγωνισμό για της διεκδίκησή τους με την ΠΓΔΜ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΞΕΨΥΡΕΙΣΜΕΝΟΣ

    ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝ'ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΟΥΣΚΑΜΠΟΥΛΗΔΕΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει