Ο Charles Eugster αποδεικνύει πως η ηλικία δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας αριθμός. Σε ηλικία 97 ετών είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 και 200 μέτρα στίβου και έχει ένα κορμί που δεν θυμίζει σε τίποτα την ηλικία του.

Ο 97χρονος σήμερα Charles Eugster, αποφάσισε σε ηλικία 63 ετών να ξεκινήσει τη γυμναστική και να αποκτήσει κορμί εφήβου.

beasdmaspap2

Καθημερινή γυμναστική, βάρη και σωστή διατροφή γεμάτη φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη, έκαναν τον Eugster να αποκτήσει την εμφάνιση που διακαώς επιθυμούσε κάνοντας τους γύρω του να μην μπορούν να πιστέψουν πόσο χρονών ήταν.

Το τρέξιμο μπήκε στη ζωή του τα τελευταία τρία χρόνια και σε ηλικία 97 ετών τρέχει τα 200 μέτρα.

beasdmaspap3

Εκτός όμως από τρέξιμο, λατρεύει τα χειμερινά σπορ, το σκι ενώ η γυμναστική με βάρη τον βοήθησε σε ηλικία 70 ετών να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα κατά 40%.

Το μήνυμα που θέλησε να στείλει είναι πως η ζωή δεν σταματά όταν και κάποιος βγαίνει στη σύνταξη. Ο αθλητισμός μαζί με τη σωστή διατροφή σύμφωνα με τον πρώην οδοντίατρο Charles Eugster είναι το μυστικό της μακροζωίας.

beasdmaspap4

Ο ηλικιωμένος άνδρας αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο όπου δίνει πρακτικές συμβουλές για το πώς κάποιος, που δεν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορεί να βελτιώσει το σώμα του ενώ περιλαμβάνει και ασκήσεις για να ενδυνάμωση των μυών.