Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό οι κυβερνητικές έρευνες να μην αφήνουν περιθώριο για υπαινιγμούς ή υπόνοιες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Αυτή ήταν η πρώτη αντίδρασή του μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) ότι εντόπισε νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ίσως να σχετίζονται με την έρευνα της υπηρεσίας σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον.

«Πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας ότι όταν γίνονται έρευνες δεν λειτουργούμε με υπαινιγμούς, δεν λειτουργούμε με ελλιπείς πληροφορίες και δεν λειτουργούμε με διαρροές», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα στην εκπομπή NowThisNews.

Στην ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Ομπάμα τόνισε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί στη διαδικασία, αφού το FBI ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι εντοπίστηκαν νέα μηνύματα τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση της Κλίντον, το γεγονός δηλαδή ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό διακομιστή για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ έχει δηλώσει ότι δεν είναι σαφές αν αυτά τα νέα μηνύματα είναι σημαντικά. Η απόφασή του να ανακοινώσει τα ευρήματα της υπηρεσίας του μόλις 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από τους Δημοκρατικούς.