Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέψευσε σήμερα ότι οι προσεχείς εκλογές στη Ρωσία έχουν κριθεί εκ των προτέρων μετά την απόφασή του να παραχωρήσει τη θέση του στον πολιτικό μέντορά του και σημερινό πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πώς μπορούν να κριθούν εκ των προτέρων;», διερωτήθηκε ο ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξή του η οποία θα μεταδοθεί απόψε από την τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν από ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Ας αφήσουμε το λαό ν΄αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει. Ας τον αφήσουμε ν΄αποφασίσει ποια πολιτική δύναμη θα υποστηρίξει. Αυτή είναι η δημοκρατία», πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ότι δε θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία κατά τις προσεχείς προεδρικές εκλογές του Μαρτίου και ζήτησε από τον Πούτιν να θέσει αυτός υποψηφιότητα.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει καθώς δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση στη χώρα, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται περίπου 12 χρόνια.