Μια κόντρα δυο ομογενών με επίκεντρο τον ηλεκτρονικό τζόγο ενδέχεται να πλήξει θανάσιμα την κυβέρνηση της Γκίλαρντ, που ήδη παραπαίει.

Από τη μια είναι ο πανίσχυρος διευθύνων σύμβουλος του αυστραλιανού φούτμπολ  Άντριου Δημητρίου, που υποστηρίζει ότι αν περιοριστούν οι μηχανές ηλεκτρονικού πόκερ θα μειωθεί το εισόδημα των ομάδων που συμμετέχουν στο εθνικό πρωτάθλημα, μιας και όλες οι ομάδες έχουν και λέσχες με ηλεκτρονικές μηχανές.

Από την άλλη είναι ο πανίσχυρος ανεξάρτητος γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών που έχει στηρίξει την πολιτική του καριέρα πολεμώντας τον τζόγο.  Και στη μέση βρίσκεται η κυβέρνηση Γκίλαρντ που αν δεν προωθήσει κάποιες αλλαγές απειλείται με …ανατροπή!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Άντριου Γουίλκι έχει προτείνει να δίνεται η δυνατότητα στους τζογαδόρους να μπορούν να ορίζουν εκ των προτέρων το ποσό που θέλουν να παίξουν στις μηχανές ώστε να μην τους παρασύρει το πάθος του παιχνιδιού και να μη μπορούν να σταματήσουν.

Παράλληλα έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση Γκίλαρντ δεν προχωρήσει, όπως του είχε υποσχεθεί μετά τις τελευταίες εκλογές στις μεταξύ του διαπραγματεύσεις, στην εφαρμογή των αλλαγών θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση και θα την καταψηφίσει.

Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης μετά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών επιχειρήσεων που διαθέτουν μηχανές ηλεκτρονικού πόκερ και πολλών αθλητικών σωματείων που έχουν τέτοιες μηχανές στις λέσχες τους.

Οι πρόεδροι των αθλητικών ομάδων υποστηρίζουν ότι αν επιβληθούν οι αλλαγές που προτείνει ο βουλευτής Άντριου Γουίλκι τα έσοδα τα λεσχών από τα οποία χρηματοδοτούνται οι ομάδες θα μειωθούν δραστικά και ορισμένες από αυτές δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά.