Σουλτς: Όνειδος για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. η Ειδομένη

«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα με το προσφυγικό πρόβλημα»


ΚΟΣΜΟΣ
12:33
25/05/2016
Σουλτς: Όνειδος για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. η Ειδομένη
loading

«'Ονειδος για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτήρισε την Ειδομένη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung και ζήτησε να μην αποφεύγει η Ευρώπη να κοιτάζει προς τα εκεί.

Όπως είπε αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνα τα μέλη «τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν πρόσφυγες και εγκαταλείπουν μόνους τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό» και τόνισε πως «τα κράτη τα οποία αρνούνται πεισματικά να δεχτούν πρόσφυγες έφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτήν την κατάσταση».

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική και δημοσιονομική κρίση, χρειάζεται επειγόντως -και στο θέμα της προσφυγικής κρίσης- βοήθεια και αλληλεγγύη, πρόσθεσε ο Σούλτς, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνη την Ελλάδα με το προσφυγικό πρόβλημα» και απαίτησε εκ νέου τη συμμετοχή και των 28 χωρών της ΕΕ στο θέμα αυτό. «Αναμένω ότι οι όλες οι χώρες θα λάβουν μέρος στην κατανομή» είπε.

Στο ερώτημα πώς μπορεί να παρακινηθούν οι χώρες που αρνούνται να τους δεχτούν, ο Σούλτς απάντησε: «Ίσως η επίγνωση του γεγονότος ότι στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο του 21ου αιώνα στον οποίο ζούμε, δεν υπάρχουν εθνικές απαντήσεις σε παγκόσμια προβλήματα όπως η μετανάστευση. Απλώς δεν λειτουργεί κάτι τέτοιο πλέον».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει