Καλοφαγάδες και λάτρεις της υγιεινής διατροφής επιλέγουν να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ανάλογα εστιατόρια αλλά αυτό το κατάστημα εστίασης στο Λονδίνο πηγαίνει σε ένα άλλο επίπεδο καθώς θα επιτρέπει στους πελάτες να τρώνε γυμνοί φορώντας απλά μια διάφανη ποδιά όταν κάθονται.

Το Bunyadi, ένα pop up εστιατόριο που μεταφέρεται δηλαδή από περιοχή σε περιοχή, πρόκειται να ανοίξει τον Ιούνιο στο Λονδίνο και υπάρχουν ήδη περίπου 10.000 άτομα στη λίστα αναμονής. Οι πελάτες που θα επιτρέπεται να φορούν ρούχα αν θέλουν αλλά θα υπάρχει και ένα γυμνό τμήμα για όσους το επιθυμούν. Σκοπός των δημιουργών, όπως λένε, είναι οι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια νύχτα έξω χωρίς χημικά, χωρίς τεχνητά χρώματα χωρίς τηλέφωνο, ακόμη και χωρίς τα ρούχα τους αν το επιθυμούν. Η ιδέα είναι να ζήσουν την πραγματική απελευθέρωση. Στο χώρο θα υπάρχουν αποδυτήρια για όσους επιθυμούν να απαλλαχθούν από τα ρούχα τους και να απολαύσουν το φαγητό τους γυμνοί.

sodaydar1

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου, που θα μείνει ανοιχτό μόλις για τρεις μήνες στο Λονδίνο – εξ’ ου και ο μεγάλος αριθμός στη λίστα αναμονής – οι επισκέπτες θα απολαύσουν γεύματα φτιαγμένα στη σχάρα που θα σερβίρονται σε χειροποίητα σερβίτσια από πηλό και θα χρησιμοποιούνται βρώσιμα μαχαιροπίρουνα, σε ένα χώρο μακριά από τις σύγχρονες παροχές του βιομηχανοποιημένου κόσμου. Όσοι το επιλέξουν, θα δειπνούν κάτω από το φως των κεριών και ο χώρος όσων θέλουν να είναι γυμνοί θα περιβάλλεται από μπαμπού σε μια ήρεμη και αρμονική διακόσμηση. Θα υπάρχει επίσης μενού και για χορτοφάγους ενώ στο χώρο με τους γυμνούς πελάτες δεν θα μπορούν να βγουν φωτογραφίες οι οποίες αργότερα υπάρχει περίπτωση να ανέβουν στα κοινωνικά δίκτυα.

sodaydar2

Οι συμμετοχές όλο και αυξάνονται ενώ μέχρι τα εγκαίνια αναμένεται να είναι τόσο μεγάλη η λίστα ώστε να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι μέσα στο τρίμηνο.

sodaydar3 sodaydar4