Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το μετρό στην ευρύτερη περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, καθώς τεχνικοί θα πραγματοποιήσουν έκτακτη επιθεώρηση και έρευνα στους συρμούς του μετρό, αναφέρουν τα μέσα επικοινωνίας στην Ουάσιγκτον. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το μετρό θα κλείσει για διαφορετικό λόγο από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Φωτιά που ξέσπασε σε καλώδιο τη Δευτέρα προκάλεσε καθυστερήσεις σε τρεις από τις έξι γραμμές του συστήματος, ενώ εκπρόσωπος του μετρό αρνήθηκε να σχολιάσει τη διακοπή της λειτουργίας του. Το περιστατικό ήταν παρόμοιο με αυτό που έγινε τον Ιανουάριο του 2015 όταν ένα τούνελ γέμισε καπνό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας επιβάτης και αρκετοί να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η διοίκηση του μετρό αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα, καθώς θα χρειαστεί να επιθεωρηθούν πολλοί συρμοί, αλλά και εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στην καθημερινή λειτουργία του μετρό, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για τουλάχιστον 29 ώρες, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Washington Post».