Μερικές πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες δημοσιεύει η βρετανική Mirror, δείχνοντας πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή σε 100 χρόνια. Από την ιδιοκτησία ενός διαμερίσματος σε μια υποβρύχια «πόλη φούσκα» μέχρι και κατανάλωση… 3D τυπωμένων τροφίμων και ταξίδια με ιδιωτικά drones οι ειδικοί αναφέρουν πώς θα υπάρξει μια μεγάλη τεχνολογική επανάσταση τον επόμενο αιώνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, οι πιο δραματικές αλλαγές φαίνονται να έρχονται όχι μόνο στον τρόπο που ζούμε αλλά στο πού ζούμε, με την επιστήμη να ανοίγει πόρτες σε σπίτια, υποβρύχια, υπόγεια και διακοπές στη Σελήνη και τον Άρη, σύμφωνα βέβαια με αυτά τα σενάρια. Με διάφορα μέρη του κόσμου να είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένα, Βρετανοί επιστήμονες εικάζουν ότι ο ωκεανός θα είναι το επόμενο μέρος για να χτίσει κανείς και ότι ολόκληρες πόλεις θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κάτω από τη θάλασσα.

lsamdmafna5

Μέσα σε μια τεράστια διάφανη «φούσκα», σπίτια, σχολεία, γραφεία, ακόμη και πάρκα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν, χρησιμοποιώντας το ίδιο το νερό για να υπάρχει οξυγόνο και να παράγει καύσιμο υδρογόνο. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αντί της οικοδόμησης άλλων ουρανοξυστών στον αέρα, μπορεί να δημιουργηθούν χώροι κάτω στη γη, με διάνοιξη τεράστιων τούνελ όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν. Μια νέα έκθεση προβλέπει ότι ένα πακέτο εξωτικών διακοπών το 2116 δεν θα σημαίνει μόνο ταξίδια στην Αυστραλία ή την Ταϊλάνδη, αλλά το να αφήνεις την ατμόσφαιρα της Γης εντελώς για να περάσεις ένα δεκαπενθήμερο στη Σελήνη ή τον Άρη. Και αν πάλι θες να μετακινηθείς στον πλανήτη Γη θα μπορείς να «φορτώσεις» όλα τα υπάρχοντα σου στο ιδιωτικό σου drone.

lsamdmafna3

Η Δρ. Maggie Aderin-Pocock, βραβευμένη αρχιτέκτονας και καθηγήτρια πανεπιστημίου δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Οι ζωές μας σήμερα είναι σχεδόν αγνώριστες από αυτές πριν από έναν αιώνα. Το διαδίκτυο έχει ξεσηκώσει εντελώς τον τρόπο που επικοινωνούμε, που μαθαίνουμε και ελέγχουμε τις ζωές μας. Ακριβώς πριν από 10 χρόνια, η τεχνολογία όπως αυτή των «έξυπνων πραγμάτων» θα ήταν αδιανόητη, αλλά οι εξελίξεις σήμερα μας επιτρέπουν την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη διασφάλιση των χώρων μας με το πάτημα ενός κουμπιού σε ένα smartphone.

lsamdmafna2

Κατά τη διάρκεια του επόμενου αιώνα οι άνθρωποι θα δουν αλλαγές σε σχέση με την αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον και εργαζόμενη με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας μπόρεσα να εξερευνήσω ποιες θα μπορούσαν αυτές να είναι». Η ίδια έκανε λόγο για μεγάλες εξελίξεις και στον τομέα της ιατρικής με ψηφιακές διαγνώσεις συμπτωμάτων, πιο εξελιγμένες.

lsamdmafna4

Σύμφωνα με τις έρευνες, η 3D εκτύπωση θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλα, από τα έπιπλα ακόμη και στα τρόφιμα με τη δυνατότητα να «κατεβάσετε» τα πιάτα από τον αγαπημένο σας σεφ και να τα εκτυπώσετε, έτοιμα για κατανάλωση, μέσα σε λίγα λεπτά φυσικά με τον εκτυπωτή να έχει τις πρώτες ύλες. Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, αφήνοντας πολλούς από εμάς απλούς παρατηρητές…