Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως άγγιξαν και τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας! Γι΄αυτό και η βασίλισσα Ελισάβετ βγήκε στους δρόμους του Μπέρμινχαμ ζητιανεύοντας, κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους περαστικούς…

Φυσικά, η βασίλισσα δεν εκδιώχθηκε από το παλάτι του Μπάκινχαμ, ούτε έγινε επαίτης, αλλά… γλυπτό από έναν ανατρεπτικό καλλιτέχνη! Ο Edgar Askelovic δημιούργησε το γλυπτό και το άφησε στο δρόμο… Τι κατάφερε μ΄αυτό; Αφενός να τραβήξει την προσοχή και αφετέρου να μαζέψει περισσότερα λεφτά από τους περαστικούς, απ΄ότι κερδίζει ως part-time υπάλληλος σε μπαρ!

«Έβγαζε περίπου 6 λίρες κάθε μισή ώρα, ενώ εγώ βγάζω 5.85 την ώρα στο μπαρ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο εμπνευστής του έργου.

Φυσικά, η αναπαράσταση της Ελισάβετ σόκαρε τους περαστικούς, που πλησίαζαν για να ακουμπήσουν αυτό που έβλεπαν και να διαπιστώσουν, εάν όντως είναι η βασίλισσα! Η αστυνομία από την άλλη, πίστεψε ότι πρόκειται για κάποια βόμβα…

Εκτός από τα λεφτά που κερδίζει, ο καλλιτέχνης έκανε την κίνηση αυτή, ώστε να στείλει και ένα πολιτικό μήνυμα: «Τι θα γινόταν αν η βασίλισσα ήταν άστεγη;», αναρωτιέται ο Askelovic που προβληματίζεται από την παγκόσμια κρίση.