Εκ γενετής τυφλός έγινε σέρφερ μαθαίνοντας τον ήχο των κυμάτων

Μια συγκλονιστική ιστορία - Δείτε το βίντεο


ΚΟΣΜΟΣ
21:42
05/02/2016
Εκ γενετής τυφλός έγινε σέρφερ μαθαίνοντας τον ήχο των κυμάτων
loading

Αυτός ο άντρας από τη Βραζιλία αποδεικνύει τι σημαίνει δύναμη ψυχής και η ιστορία του δεν μπορεί παρά να συγκινεί. Ο λόγος για τον 23χρονο Derek Rabelo. Ο πατέρας του, πριν καν γεννηθεί, είχε όνειρο να του μάθει σερφ. Μάλιστα είχε αποφασίσει να του δώσει το όνομα Derek από τον Derek Ho, το πρώτο παγκόσμιο πρωταθλητή σερφ από τη Χαβάη.

Ωστόσο, ο Derek γεννήθηκε τυφλός και το όνειρο του πατέρα έσβησε, ενώ προτεραιότητα έγινε η υγεία του παιδιού του. Ο μικρός Derek, όμως, ακούγοντας ιστορίες από τον πατέρα του, ήθελε και εκείνος μεγαλώνοντας να μάθει τι είναι το σέρφινγκ και κάποια μέρα να κάνει και ο ίδιος.

Σε ηλικία 17 ετών, ο Derek μαθαίνει ποιο ήταν το όνειρο του πατέρα και αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να το κάνει πραγματικότητα! Ο σπουδαίος νεαρός μίλησε στο Bored Panda για την ζωή του και για το πώς κατάφερε στα 23 του, να γίνει ένας πραγματικός σέρφερ, παρά το γεγονός ότι είναι εκ γενετής τυφλός.

«Αρχικά ο μπαμπάς μου, με ενθάρρυνε και με βοήθησε πολύ», είπε ο Derek και πρόσθεσε: «Πηγαίναμε στον ωκεανό μαζί τα πρωινά. Εκεί πήγα και έκανα μαθήματα σέρφινγκ για να εξασκηθώ και να μάθω τα βασικά που έπρεπε. Έκανα επίσης πρακτική με πολλούς φίλους μου. Εκείνοι πάντα θεωρούσαν ότι είμαι σαν αυτούς», δήλωσε ο 23χρονος.

Ο νεαρός σέρφερ αποκάλυψε ποια είναι η τεχνική του για να καταφέρει να μάθει σέρφινγκ και να «ελέγχει» τα κύματα. Όπως είπε, έμαθε να ξεχωρίζει τα κύματα από... τον ήχο τους! «Ακούω τον ωκεανό και τα αισθάνομαι», δήλωσε ο Derek και πρόσθεσε: «Κάθε μέρος ενός κύματος κάνει διαφορετικό ήχο. Έτσι, μπορώ να αποφασίσω απέναντι σε ποια πλευρά του κύματος θα πρέπει να σερφάρω. Εάν έχεις ένα όνειρο, θα πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου. Διαφορετικά, δεν μπορείς να το κάνεις. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε ισχυρές αισθήσεις που μας δόθηκαν από το Θεό. Χρησιμοποιήστε τες με πάθος και επιμονή».

Ο νεαρός Derek όχι απλά δεν το έβαλε κάτω, όπως λέει αλλά έμαθε να χρησιμοποιεί την ακοή του για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να μάθει σερφ, κάτι που δεν είχε καταφέρει να δει ποτέ στην ζωή του αλλά μόνο άκουγε γι’ αυτό. Έμαθε να ξεχωρίζει τον ήχο που κάνουν τα πιο δυνατά και πιο αδύναμα κύματα και έκανε το ακατόρθωτο.

«Ήμουν σαν ένα παιδί που έμαθε να περπατά για πρώτη φορά», δήλωσε και το επόμενο όνειρό του όπως αποκαλύπτει είναι να μάθει να κάνει snowboard. Επιπλέον ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μαθαίνει να αναγνωρίζει νέα κύματα και εμπνέει άλλους ανθρώπους με την ιστορία του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

surfer06 surfer01 surfer02 surfer03 surfer04 surfer05 surfer08 surfer09

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει