Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 20 πολίτες σε επιθέσεις τους εναντίον διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας σε όλη τη χώρα χθες, ανακοίνωσε η συριακή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Sawasiah.

«Οι δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας συνεχίζουν τη βίαιη καταστολή εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων που αξιώνουν ελευθερία και την πτώση του καθεστώτος κι έκαναν χρήση πραγματικών πυρών στις περισσότερες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Συρία την Παρασκευή», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της η οποία εστάλη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Sawasiah ανέφερε ότι έχει στην διάθεσή της τα ονόματα 20 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν στην παράκτια πόλη Λαττάκεια, στις πόλεις Χάμα και Χομς στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στη νότια πόλη Ντεράα, στην πρωτεύουσα Δαμασκό, στα προάστιά της, σε συνοικίες της Ντούμα και της Κάνταμ, στην πόλη Κίσουα στο νότο και στην ανατολική πόλη Ντέιρ αλ Ζορ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρξε εκτεταμένη ένοπλη αντίσταση χθες εναντίον δυνάμεων του προέδρου αλ Άσαντ σε πολλές συνοικίες της Ντέιρ αλ Ζορ χθες, μετά το θάνατο πέντε διαδηλωτών.