Καταγγελίες για αντιμεταναστευτικές πρακτικές στην Ουγγαρία

ΟΗΕ, Ύπατη Αρμοστεία και Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας να τερματίσει τα φαινόμενα ξενοφοβίας


ΚΟΣΜΟΣ
18:30
21/12/2015
Καταγγελίες για αντιμεταναστευτικές πρακτικές στην Ουγγαρία
2
loading

Έκκληση απευθύνουν οι τρεις οργανισμοί  Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR), το Συμβούλιο της Ευρώπης και το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στην   Ουγγαρία καλώντας την να τερματίσει τις πολιτικές που ευνοούν φαινόμενα «ξενοφοβίας» σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών.

Σε μια κοινή ανακοίνωση, οι τρεις οργανισμοί ζητούν από την Ουγγαρία να βάλει ένα τέλος στις «πολιτικές και πρακτικές που προωθούν την μισαλλοδοξία, τον φόβο και προάγουν την ξενοφοβία σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών».

Προτρέπουν επιπλέον την ουγγρική κυβέρνηση να ενστερνιστεί ένα «πραγματικά ανθρωπιστικό πνεύμα και να προσφέρει βοήθεια σε εκείνους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την χώρα τους χωρίς τη βούλησή τους και που τώρα αναζητούν την ασφάλεια στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR), το Συμβούλιο της Ευρώπης και το γραφείο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είχε πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο μια δημόσια εκστρατεία όπου εξομοίωνε «τα πρόσωπα που φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις με εγκληματίες, εισβολείς και τρομοκράτες».

Δεν πρόκειται για την πρώτη τέτοιους είδους καμπάνια που έχει διεξαχθεί στην Ουγγαρία, καταγγέλλουν οι οργανισμοί του ΟΗΕ και της Ευρώπης, που υπογραμμίζουν επιπλέον ότι αυτή η εκστρατεία, που αναμένεται να διαρκέσει 2 μήνες, «στοχοθετεί επίσης τους μετανάστες».

Ζητείται επομένως από τη Βουδαπέστη να συμβάλει στις κοινές προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την υποδοχή και φιλοξενία εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, ειδικά εκείνων που εγκατέλειψαν τη Συρία για να γλυτώσουν από τις εχθροπραξίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σ Γ

    ΠΑΤΡΙΔΑ .ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΑ ΚΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ

  2. avatar ΝίκοςΑθήνα

    Οι τρείς οργανισμοί του ΟΗΕ να πάνε να πνιγούνε ... Οι Ούγγροι απλά νοιάζονται για την χώρα τους, το έθνος τους, την πολιτιστική τους κληρονομιά. Οι λιποτάκτες της Συρίας να πάνε πίσω να υπερασπιστούν την δική τους χώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει