Εκτιμήσεις χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις οποιοσδήποτε θεωρίες για την αιτία που συνετρίβη το αεροπλάνο της ρωσικής εταιρίας Kogalymavia το Σάββατο στη Χερσόνησο του Σινά, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολίαζε μία δήλωση του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ ο οποίος είπε πως υπάρχει σημαντική πιθανότητα το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να οργάνωσε τη βομβιστική επίθεση εναντίον του ρωσικού αεροπλάνου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο μόνο η επίσημη έρευνα μπορεί να προσδιορίσει τι συνέβη.

Ο Πεσκόφ είπε πως ρωσικά αεροπλάνα εξακολουθούν να πετούν προς και από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία και η Βρετανία έχουν αναστείλει τις πτήσεις.

Στο μεταξύ, ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σε μια κυβερνητική συνεδρίαση σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου στην Αίγυπτο, ωστόσο διέταξε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.