Τουλάχιστον 19 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά και μία έγκυος, σκοτώθηκαν χθες βράδυ κατά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν το συριακό καθεστώς και οι αντάρτες στο Χαλέπι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Τουλάχιστον 15 άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και μία έγκυος, σκοτώθηκαν όταν η πολεμική αεροπορία έριξε ένα βαρέλι με εκρηκτικά πάνω στο σπίτι τους στο τμήμα του Χαλεπιού που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του OSDH.

«Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας κάτω των δέκα ετών», δήλωσε, διευκρινίζοντας πως το κτίριο βρισκόταν στη συνοικία Καράμ αλ-Μπέικ, στο βορειοανατολικό τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

«Το βαρέλι εξερράγη κατά τη διάρκεια του ιφτάρ του γεύματος» που διακόπτει το ραμαζάνι, υπογραμμίζει ακόμη ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Στο δυτικό τμήμα της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, τέσσερις άμαχοι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 20 άλλοι τραυματίστηκαν χθες από βολές ρουκετών που εξαπέλυσαν οι αντάρτες στη συνοικία Μιντάν η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπσάρ αλ-Άσαντ.

Στο Χαλέπι, που έχει χωριστεί στα δύο από το καλοκαίρι του 2012, το καθεστώς εξαπολύει καθημερινά βαρέλια με εκρηκτικά στο τμήμα της πόλης όπου βρίσκονται οι αντάρτες, παρά τις εκκλήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων να σταματήσουν να καταφεύγουν σε αυτό το τυφλό και καταστροφικό όπλο. Από την πλευρά τους, οι αντάρτες εξαπολύουν ρουκέτες και όλμους εναντίον του δυτικού τμήματος που τελεί υπό κυβερνητικό έλεγχο, προκαλώντας δεκάδες θανάτους.

Στις 3 Ιουλίου, οι αντάρτες εξαπέλυσαν μία μεγάλη επίθεση στο δυτικό Χαλέπι, καταλαμβάνοντας κυρίως ένα σημαντικό στρατιωτικό κέντρο του καθεστώτος και προσεγγίζοντας στις συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο του στρατού.

(Φωτογραφία αρχείου)