Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν 16 τεθωρακισμένα, ένα αντιαεροπορικό όπλο και ένα ημιφορτηγό στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στη Λιβύη χθες, ανακοίνωσε σήμερα η συμμαχία.

Μία ανακοίνωση του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι στην περιοχή της Μιζουράτα καταστράφηκαν 12 τεθωρακισμένα, ενώ στη Σύρτη άλλα 4 τεθωρακισμένα, ένα ημιφορτηγό και ένα αντιαεροπορικό όπλο. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έκαναν χθες 156 εξόδους, οι 60 από τις οποίες περιελάμβαναν πλήγματα.

Συνολικά από τις 31 Μαρτίου οπότε ανέλαβε τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει 2.083 εξόδους, οι 832 από τις οποίες περιέλαβαν πλήγματα.

Εξάλλου ο υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης Άλι αλ Ισάουι ζήτησε σήμερα από το ΝΑΤΟ να εντατικοποιήσει τις αεροπορικές του επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία για τους αμάχους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από τη Ντόχα όπου συμμετέχει στην πρώτη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

«Θέλουμε περισσότερες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τεθωρακισμένων και των σημείων απ’ όπου εκτοξεύονται πύραυλοι» από το στρατό που παραμένει πιστός στον Καντάφι, πρόσθεσε ο αλ Ισάουι.