Ο χαμένος των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα των Εργατικών προκαλεί πονοκέφαλο στον νικητή που δεν είναι άλλος παρά ο νεότερος αδερφός του, Εντ Μίλιμπαντ. Με σημερινό του άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Sun αμφισβητεί την απόφαση να φύγουν τα βρετανικά στρατεύματα το 2014 από το Αφγανιστάν.

Αν η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μόνο βούληση της κυβέρνησης των Συντηρητικών δεν θα υπήρχε εσωκομματικό θέμα. Ωστόσο όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Ν. Μίλιμπαντ, το κόμμα των Εργατικών συμφωνεί. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας όμως τάσσεται εναντίον της αποχώρησης καθώς θεωρεί ότι οι Ταλιμπάν είναι πιο πολλοί τώρα από το 2005.
Υποστηρίζει ότι με την αποχώρηση της Δύσης το Αφγανιστάν θα βουλιάξει με τη κυβέρνηση του αδύναμη να συγκρατήσει τους Ταλιμπάν. Αντιθέτως προτείνει πριν οποιαδήποτε αποχώρηση να υπάρξουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ως καταλληλότερο να χειριστεί αυτές τις διαπραγματεύσεις προτείνει ένα πρόσωπο που να προέρχεται από το Μουσουλμανικό κόσμο και προτιμότερα από τον ΟΗΕ χωρίς να κατονομάζει κάποιον.