Έξω από την Μπρέγκα έχουν συγκεντρωθεί σήμερα πολλοί αντικαθεστωτικοί οι οποίοι δηλώνουν ότι οι δυνάμεις τους εξακολουθούν να πολεμούν με τα στρατεύματα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι για τον έλεγχο της πετρελαϊκής αυτής πόλης στην ανατολική Λιβύη.

«Υπήρξαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Καντάφι γύρω από τη Μπρέγκα την αυγή», δήλωσε ο μαχητής των αντικαθεστωτικών Ράμπια Εζέλα, ο οποίος βρισκόταν περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τη Μπρέγκα, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλά οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα.

«Θεού θέλοντος θα υπάρξουν κι άλλες αεροπορικές επιδρομές σήμερα. Ωστόσο εμείς θα προχωρήσουμε οτιδήποτε κι αν συμβεί», σημείωσε ο Μούνεϊμ Μουστάφα, ένας άλλος μαχητής των αντικαθεστωτικών.

Οι αντικαθεστωτικοί τράπηκαν χθες σε υποχώρηση κατά μήκος του παραλιακού δρόμου της πόλης αυτής την ώρα που πλήττονταν από ρουκέτες που εξαπέλυαν εναντίον τους οι δυνάμεις του Καντάφι, εγκαταλείποντας εδάφη που είχαν ανακαταλάβει μερικές ημέρες νωρίτερα. Ορισμένοι αντικαθεστωτικοί αναδιπλώθηκαν σε θέσεις μακριά κοντά στην Ατζνταμπίγια, την πύλη προς την ανατολή.

Οι αντικαθεστωτικοί εξακολουθούσαν σήμερα να ελέγχουν την Ατζνταμπίγια, η οποία βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης, προπύργιο των εξεγερμένων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς.