Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Tokyo Electric Power Co, που τροφοδοτεί την ανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε ότι από αύριο Δευτέρα θα προχωρήσει σε προγραμματισμένες, κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας κάποιων πυρηνικών εργοστασίων.

Η Tepco έλαβε σχετική άδεια από την ιαπωνική κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η απρόβλεπτη διακοπή σε ολόκληρες περιοχές της χώρας.

Η εταιρεία έχει χωρίσει τις περιοχές τις οποίες τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα σε πέντε ομάδες και θα διακόπτει διαδοχικά την παροχή ρεύματος για διάστημα 3 ωρών από τις 10:00 το πρωί και έως τις 18:00 το απόγευμα ξεκινώντας από αύριο Δευτέρα.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα, που αφορούν τις νομαρχίες Τόκιο, Σίμπα, Γκούνμα, Ιμπαράκι, Καναγκάβα, Σαϊτάμα, Τόσιτζι και Γιαμανάσι, θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως το τέλος Απριλίου, προειδοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Παρόλα αυτά διακοπές ρεύματος δεν θα γίνονται σε τρεις περιοχές του Τόκιο που θεωρούνται το κέντρο της πόλης και στις οποίες βρίσκονται σημαντικοί δημόσιοι οργανισμοί, πολλές πρεσβείες, μεγάλα ξενοδοχεία και οι έδρες εταιρειών.