Να παραιτηθεί για να αποφευχθεί η συνέχιση της αιματοχυσίας κάλεσε τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι η πρώην Πρώτη Κυρία των Φιλιππίνων  Ιμέλντα Μάρκος, εκφράζοντας την ελπίδα να ακολουθήσει τα βήματα του συζύγου της, ο οποίος αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ μετά από μία αναίμακτη εξέγερση που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, τον Φεβρουάριο του 1986.

Σε αντίθεση με τον Καντάφι, ο πρώην δικτάτορας Φερντινάντο Μάρκος δεν διέταξε επιθέσεις με στόχο εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιππινέζων, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους πριν από 25 χρόνια για να τον απομακρύνουν από την εξουσία.

Σχεδόν 1.500 Φιλιππινέζοι εγκατέλειψαν τη Λιβύη εν μέσω της κλιμακούμενης βίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Απασχόλησης των Φιλιππίνων.

Περίπου 550 Φιλιππινέζοι ταξιδεύουν προς την Τυνησία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Άλμπερτ ντελ Ροζάριο και τον υφυπουργό Εξωτερικών Εστεμπάν Κονέγιος ο οποίος τους συνοδεύει από την Τρίπολη.

Εκτιμάται ότι στη Λιβύη βρίσκονται 31.000 Φιλιππινέζοι και οι αρχές δήλωσαν ότι τουλάχιστον οι 13.000 από αυτούς πρέπει να απομακρυνθούν.