Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στο κέντρο της Τύνιδας.

Οι αστυνομικοί έριξαν πολλά δακρυγόνα και προειδοποιητικά πυρά, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες.

Αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής πλήθους, αλλά και άλλοι με πολιτικά, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν και κουκούλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι συνέχιζαν να τους πετούν πέτρες στο ύψος της λεωφόρου Παρισιού κοντά στη γαλλική πρεσβεία.

Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές βίαιες προσαγωγές και ζήτησε ενισχύσεις, ενώ οι διαδηλωτές από τη μεριά τους έστησαν διαφημιστικές πινακίδες και πάγκους στο δρόμο για να αναχαιτίσουν την αστυνομία.

Στις συγκρούσεις πήραν μέρος και γυναίκες, οι οποίες πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι για την πλειονότητα των Τυνήσιων εξακολουθούν να εκπροσωπούν την καταπίεση που υπήρχε υπό το καθεστώς του πρώην προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί της κρατικής τηλεόρασης της Τυνησίας απεργούν για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη λογοκρισία της κυβέρνησης.

Η απεργία αντανακλά την οργή των κατοίκων της Τυνησίας που βλέπουν να γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς οι αλλαγές μετά την πτώση του Μπεν Αλι.