Η έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στις 24 Ιανουαρίου, προσανατολίζεται στην οικογένεια του καμικάζι, καθώς ο αδελφός και η αδελφή του καμικάζι, ύποπτοι για συνέργεια, συνελήφθησαν στο ρωσικό Καύκασο και κρατούνται προσωρινά για 2 μήνες.

Σύμφωνα με εφημερίδες και ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο 20χρονος καμικάζι Μαγκομέντ Εβλόεφ είχε τη βοήθεια του αδελφού του Άχμεντ 16 ετών και της αδελφής του Φατίμα 22 ετών.

Όλοι προέρχονται από το χωριό Αλί-Γιούρτ της Ινγκουσετίας, ενώ έχει συλληφθεί ένας ακόμα ύποπτος, ο Ουμάρ Αούσεφ, κάτοικος του ιδιου χωριού.

Πάνω στα δύο αδέρφια βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant καταζητείται ένας ακόμα συγγενής του καμικάζι ο Ισλάμ Εβλοεφ.

Οι ανακριτές ανέφεραν ότι μια ομάδα επτά ατόμων οργάνωσε και πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας στις 24 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας κατά την οποία σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι. Την ευθύνη για την επίθεση στο Ντομοντέντοβο ανέλαβε τη νύχτα της Δευτέρας ο ηγέτης των ισλαμιστών ανταρτών του ρωσικού Καυκάσου, ο τσετσένος Ντόκου Ουμάροφ.