Μέλη της Χεζμπολάχ που έχουν καταδικαστεί επειδή σχεδίαζαν επιθέσεις στην Αίγυπτο είναι ανάμεσα στους κρατούμενους που δραπέτευσαν από αιγυπτιακές φυλακές το περασμένο σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Τα 22 μέλη του πυρήνα αυτού της οργάνωσης δραπέτευσαν την Κυριακή, όπως και μέλη της Χαμάς και των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Τα μέλη της Χεζμπολάχ δραπέτευσαν από την φυλακή Ουάντι Νατρούν, στα βόρεια του Καΐρου, όταν οι φρουροί εγκατέλειψαν τη φυλακή.

Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε τον Απρίλιο, 26 κατηγορούμενους για σχεδιασμό επιθέσεων στη διώρυγα του Σουέζ και στην Χερσόνησο του Σινά.

Νωρίτερα, άλλες πηγές ασφαλείας είχαν ανακοινώσει πως δραπέτευσε ένα μέλος της Χεζμπολάχ.

Ο Σάμι Σεχάμπ που είχε καταδικαστεί τον περασμένο Απρίλιο σε κάθειρξη 15 χρόνων δραπέτευσε την Κυριακή.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγιεντ Χασάν Νασράλα είχε δηλώσει πως ο Σεχάμπ ήταν μέλος πυρήνα της οργάνωσης που σχεδίαζε την παράνομη μεταφορά όπλων μέσω της Αιγύπτου στην Λωρίδα της Γάζας.

Πηγές προσκείμενες στην οικογένεια του Σεχάμπ τόνισαν πως έχει ήδη εγκαταλείψει την Αίγυπτο.

Εν τω μεταξύ, πετροπόλεμος ξέσπασε ξανά ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του αιγύπτιου προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς αναζωπυρώθηκε η βία κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Δημοσιογράφος του Reuters, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι πρόκειται για το χειρότερο περιστατικό βίας από σήμερα το πρωί και ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν σε δρόμο που οδηγεί στην πλατεία Ταχρίρ.

Οι πολέμιοι του καθεστώτος Μουμπάρακ μετέφεραν σακιά με πέτρες στην «ουδέτερη ζώνη» για να αντιμετωπίσουν τους υποστηρικτές του προέδρου.

Νωρίτερα σήμερα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς και τους αντιπάλους του αιγύπτιου προέδρου στο κέντρο του Καΐρου, ο αιγυπτιακός στρατός ανέπτυξε δυνάμεις πεζικού δημιουργώντας με τον τρόπον αυτόν μια ουδέτερη ζώνη.