Για μια σημαντική επιτυχία κατά της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, της Χεζμπολάχ, κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός τονίζοντας ότι σκότωσε διοικητή σε αεροπορική επιδρομή.

Όπως μεταδίδει το timesofisrael, ένα από τα αεροσκάφη του Ισραήλ εξουδετέρωσε τον Ισμαήλ Γιουσάφ Μπαζ στην περιοχή Άιν Εμπέλ του Λιβάνου. Ο διοικητής είχε υπηρετήσει ως ανώτερο στέλεχος σε διάφορες θέσεις στη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ. Είχε επίσης σχεδιάσει εκτοξεύσεις πυραύλων και αντιαρματικών πυραύλων προς το Ισραήλ από την παράκτια περιοχή του Λιβάνου, ανέφερε ο IDF.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της εξουδετέρωσης:

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο του Μπαζ, λέγοντας ότι σκοτώθηκε «στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», όπως είναι ο όρος της για τους πράκτορες που σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα. Η οργάνωση δεν τον ανέφερε ως διοικητή.

Από τις 8 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ επιτίθεται καθημερινά σε ισραηλινές κοινότητες και στρατιωτικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων με ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αντιαρματικούς πυραύλους και άλλα μέσα, λέγοντας ότι το κάνει για να υποστηρίξει τη Γάζα εν μέσω του πολέμου εκεί, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Μπαζ ήταν ο έκτος αξιωματικός της Χεζμπολάχ με βαθμό ισοδύναμο με διοικητή ταξιαρχίας που σκοτώθηκε από το Ισραήλ τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις IDF. Ο στρατός έχει δηλώσει ότι περισσότεροι από 30 διοικητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί στα χτυπήματά του τους τελευταίους έξι μήνες.

Ώρες αργότερα, αναφέρθηκε ένα άλλο χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε όχημα στην πόλη Chehabiyeh.