Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν απηύθυνε σήμερα νέα προειδοποίηση στο στρατόπεδο του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπάγκμπο, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στο Αμπιτζάν όπου τη νύχτα επεβλήθη κατάπαυση του πυρός.

«Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί έντονα από τα γεγονότα στη συνοικία Αμπόμπο του Αμπιτζάν όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς του εκλεγμένου προέδρου Αλασάν Ουατάρα και στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες πραγματοποίησαν έφοδο στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραμματέα Μάρτιν Νεζίρκι.

Ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι-Μουν δήλωσε ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν για τις νέες επιχειρήσεις που ετοιμάζουν οι πιστοί οπαδοί του Γκμπάγκμπο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές.

«Ο γενικός γραμματέας προειδοποιεί αυτούς που θα οργανώσουν ή θα πραγματοποιήσουν τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση ότι θα είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Κάθε επίθεση κατά των δυνάμεων του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης, είναι απαράδεκτη» πρόσθεσε ο Νεζίρκι.