Πρόσφατα, μια γυναίκα έκανε μια ανάρτηση σε ομάδα του Facebook αφιερωμένη σε αλυσίδα σούπερ μαρκετ στην Αυστραλία και κατήγγειλε τη διαδικασία της πρόσληψής συγγενή της, καθώς ανέφερε πως η συνέντευξη από την οποία πέρασε δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

«Δεν ήταν τα τυπικά του στιλ “πείτε μας για τον εαυτό σας”», αλλά περισσότερο μια επίδειξη γυμναστικών δυνατοτήτων, που έγινε μέσω του Zoom. Έτσι, λοιπόν, ρώτησε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αν πρόκειται για μια τακτική, που ακολουθεί σταθερά η συγκεκριμένη εταιρία σούπερ μάρκετ ή αν ήταν κάτι τυχαίο, μια μεμονωμένη απόφαση του ατόμου που της έπαιρνε τη συνέντευξη για τη δουλειά.

«Υπάρχει ένας υπάλληλος εδώ που να μπορεί να απαντήσει σε αυτό; Μία συγγενής μου πρόσφατα πέρασε από συνέντευξη για μια θέση εργασίας στο σούπερ μαρκετ και αφού πήγε στο κατάστημα, της ζητήθηκε να λάβει μέρος σε μια ομαδική συνέντευξη στο Zoom. Εκεί της είπαν πως έπρεπε να κάνει push-up, βαθιά καθίσματα και άλματα, προκειμένου να δείξει το επίπεδο της φυσικής της κατάστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μέρος της διαδικασίας ή κάποιος απλά ξεπέρασε τα όρια;», αναρωτήθηκε.

Οι αντιδράσεις

Το σχόλιό της άρχισε να προκαλεί αντιδράσεις. «Δουλεύω για την εταιρία και δεν το έχω ακούσει ποτέ μου αυτό ως μέρος συνέντευξης», έγραψε ένας χρήστης. Άλλοι, πάλι, εξεπλάγησαν από την πολιτική του καταστήματος. «Αυτό είναι τρομακτικό» και «περίεργο».

«Θα αποχωρούσα από τη συνέντευξη πολύ γρήγορα», είπε ένα άτομο, ενώ άλλο τόνισε πως θα ζητούσε να μάθει το γιατί έπρεπε να πραγματοποιηθούν αυτές οι γυμναστικές επιδείξεις και μάλιστα μέσω Zoom. Ένας μάλιστα έγραψε: «Γιατί να είναι αναγκαίο όλο αυτό; Όλη τη μέρα κάθονται (σ.σ. όσοι δουλεύουν στα σούπερ μάρκετ)».

Τέλος, ένας άλλος λογαριασμός υπογράμμισε: «Το αν είναι αναγκαίο προσόν για τη δουλειά ή όχι είναι άλλο ζήτημα, αλλά τέτοιου είδους ασκήσεις θα έπρεπε να γίνονται σ’ έναν εξειδικευμένο χώρο κι όχι μέσω Zoom. Κι επιπλέον, τι προσόντα έχει αυτός που έκανε τη συνέντευξη, για να καταλάβει τη φυσική κατάσταση κάποιου σε αυτές τις συνθήκες;».