Τραγικό θάνατο βρήκε ένα παιδάκι μόλις 2 ετών αφού έμεινε 8 ώρες σε ένα σχολικό λεωφορείο κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα στη Βραζιλία. Η θερμοκρασία τη συγκεκριμένη ημέρα έφτασε τους 37 βαθμούς, και το παιδί πέθανε επειδή ο οδηγός φέρεται να τον «ξέχασε» στο πίσω μέρος του σχολικού στο Σάο Πάολο.

Η τραγική μητέρα του παιδιού Kaliane Rodrigues είπε ότι ο γιος της Apollo Gabriel Rodrigues έκλαιγε καθώς επιβιβαζόταν στο όχημα το πρωί επειδή «δεν ήθελε να πάει» εκείνη την ημέρα. Ήταν το μόνο από τα παιδιά που παρέμεινε στο λεωφορείο αφού φέρεται να τον ξέχασαν ο οδηγός και η σύζυγός του που εργάζεται ως συνοδηγός.

Η χαροκαμένη μάνα του παιδιού ζητά «δικαιοσύνη»

Η συντετριμμένη Kaliane είπε: «Όποτε επέστρεφα σπίτι, το αγόρι μου ήταν πάντα εκεί. Χθες δεν ήταν και δεν πρόκειται να ξαναδώ τον γιο μου. Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ ότι άφησα το παιδί μου σε ένα σχολικό λεωφορείο νομίζοντας ότι θα ήταν ασφαλές και πήγα στη δουλειά. Θέλω δικαιοσύνη. Το μόνο που θέλω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η γιαγιά του παιδιού, είπε: «Το μίνι λεωφορείο έμεινε σε ένα πάρκινγκ με αποπνικτική ζέστη. Ο οδηγός κατάλαβε ότι ο εγγονός μου ήταν ακόμα πίσω όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα παιδιά στις οικογένειές τους. Όποιος φροντίζει παιδιά πρέπει να έχει τη μέγιστη ευθύνη. Η κόρη μου θέλει δικαιοσύνη», μεταδίδει η Mirror.

Ο οδηγός βρήκε νεκρό το παιδάκι στο κάθισμα του

Ο 45χρονος οδηγός,Flavio Robson Benes, βρήκε το παιδί αναίσθητο στο πίσω κάθισμα του οχήματος περίπου στις 4 το απόγευμα στις 4 Νοεμβρίου και το μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο μετά την άφιξη. Αυτός και η σύντροφός του – η 44χρονη Luciana Coelho Graft – ανακρίθηκαν από την αστυνομία στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας για ανθρωποκτονία.