Η Τζόρτζια Μελόνι τον Σεπτέμβριο έπεσε θύμα φάρσας από Ρώσους κωμικούς και με βάση όσα βγήκαν στη δημοσιότητα, αποκάλυψε ότι «όλοι ψάχνουν μια διέξοδο» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επειδή «η αντεπίθεση δεν ήταν τόσο επιτυχής, όσο αναμενόταν».

Σε ηχητικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου από την φάρσα που έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου, η πρωθυπουργός της Ιταλίας ακούγεται να λέει πως «είμαστε κοντά στη στιγμή που όλοι θα καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε μια διέξοδο. Το πρόβλημα είναι να βρούμε μία που να μπορεί να γίνει αποδεκτή, χωρίς να καταστραφεί το διεθνές δίκαιο».

«Η ουκρανική αντεπίθεση δεν ήταν τόσο επιτυχής όσο αναμενόταν την άνοιξη, μπορεί να μην πηγαίνει όπως περίμεναν. Προχωράει, αλλά δεν έχει αλλάξει την τύχη της σύγκρουσης. Έτσι, όλοι κατανοούν ότι μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, αν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις», είπε στη συνέχεια.

«Το πρόβλημα είναι ποια είναι μια αποδεκτή λύση, χωρίς να ανοίξει περισσότερες συγκρούσεις», πρόσθεσε η Μελόνι νομίζοντας ότι μιλάει με τον πρόεδρο επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης.