Τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 11 από τους 12 πυραύλους κρουζ και όλα, 19 στο σύνολο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η Ρωσία επιτέθηκε επίσης εναντίον της Ουκρανίας με δύο πυραύλους εναντίον πλοίων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας και πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό αν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα των αναφερόμενων επιθέσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το Reuters σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή. Σε άλλη ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε πως άλλα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από τις ρωσικές περιφέρειες του Κουρσκ και του Μπελγκορόντ.