Χρησιμοποίησε τα παρακάτω tips κι απόλαυσε μόνο τα καλά της σχέσης από απόσταση. Δείτε τι γράφει ένα ανδρικό περιοδικό για αυτή την συναισθηματική ταλαιπωρία -για άλλους σωτηρία- για αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση…

Πες το καθαρά
Μπορεί από τη φύση σου να απεχθάνεσαι τις εκδηλώσεις αγάπης. Τώρα, όμως, είτε το διάλεξες είτε σου έτυχε, εκείνη βρίσκεται μακριά και θα πρέπει να γίνεις φίλος με τις λέξεις. Η έλλειψη καθημερινής επαφής δημιουργεί ανασφάλειες και πρέπει να προσπαθείτε από κοινού να τις εξαφανίσετε. Αν δεν σου βγαίνουν τα λόγια, δοκίμασε το γράψιμο. Πες τι νιώθεις σε ένα e-mail ή σε ένα μήνυμα. Πες το ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς που θέλει να ακούσει.

Πίστευε και μη ερεύνα
Σχέση από απόσταση χωρίς αμοιβαία εμπιστοσύνη ίσον σχέση καταδικασμένη σε διάλυση. Αυτή είναι η πρώτη αρχή που θα πρέπει να αποδεχτείς -όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη- αν θες να λειτουργήσει η σχέση σου. Το ότι δεν σηκώνει το τηλέφωνο δεν σημαίνει ότι είναι με κάποιον άλλο κι εννοείται πως θα βγαίνει με την παρέα της όταν λείπεις. Καλές οι άμυνες και οι επιφυλάξεις, αλλά όταν εκδηλώνονται με σκηνές ζηλοτυπίας και μεσολαβούν αρκετά χιλιόμετρα, το μόνο που φέρνουν είναι φθορά. Σου το προσυπογράφει και η ψυχολόγος Νέλλυ Θεοδοσίου.

Βρες την ώρα
Το γεγονός ότι δεν μπορείς να την αγγίζεις ή να τη φιλάς όποτε θες δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να περνάς και χρόνο μαζί της. Αντιθέτως, πρέπει να το επιδιώκεις με κάθε τρόπο. Μία καλή ιδέα είναι να της δίνεις ραντεβού στην TV -όταν έχει μια εκπομπή που ενδιαφέρει και τους δύο- ή στον κινηματογράφο, για να παρακολουθήσετε την ίδια ταινία. Μετά το τέλος θα της τηλεφωνείς για να ανταλλάσσετε απόψεις και σχόλια και σίγουρα θα νιώθεις νικητής στη μάχη με την απόσταση.

Κάν’ της κλικ
Το τηλεφωνικό ή ιντερνετικό σεξ χρειάζεται κάποια οικειότητα για να πετύχει. Οταν όμως λειτουργεί, δίνει στη σχέση σου τόσες πιθανότητες να κρατήσει όσες και μία σχέση, στην οποία δεν υπάρχει απόσταση. Αυτό υποστηρίζει ο Greg Guldner, συγγραφέας του Long Distance Relation-ships. Για μεγαλύτερη απόλαυση, βάλε στο παιχνίδι αποκαλυπτικές φωτογραφίες κι ερωτικά βίντεο. «Βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής επαφής, που εκ των πραγμάτων απουσιάζει» επισημαίνει ο Guldner. Εκπαίδευσέ τη βαθμιαία κλιμακώνοντας την ένταση αργά και σταθερά και μην ξεχνάς τη συμβουλή του ουρολόγου-ανδρολόγου Κωνσταντίνου Ρόκκα να επιδιώκεις φυσική σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά το μήνα. «Ο εθισμός στο τηλεφωνικό σεξ ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και δυσκολία προσαρμογής στη φυσική επαφή» εξηγεί ο Ρόκκας.

Φύγε εσύ, έλα εσύ
Αν βαριέσαι την οδήγηση, βγάλε εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών και σχεδίασε μαζί της το πλάνο των πηγαινέλα σας. Ετσι, δύσκολα θα βρεθείς στην ευχάριστη θέση να τη δεις φάντη-μπαστούνι στην πόρτα σου το ξημέρωμα και στη δυσάρεστη θέση να πρέπει γι’ αυτόν το λόγο να ακυρώσεις το Σαββατοκύριακο στο βουνό με τους κολλητούς σου. Σύμφωνα με τον Ρόκκα: «Το παν σε μια σχέση από απόσταση είναι η διάθεση για φυσική επαφή με την πρώτη ευκαιρία». Γι’ αυτό ένα ταξίδι-αστραπή είναι ό,τι πρέπει αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα που δεν έχετε βρεθεί.

Πηγή: www.menshealth.gr