Δεν είναι μυστικό πως το κολλαγόνο είναι αυτό που κάνει το δέρμα σου να δείχνει νεότερο και να ακτινοβολεί. Πολλά έχεις ακούσει τόσο για το πόσιμο κολλαγόνο, όσο και για τις άλλες -όχι και τόσο φυσικές- μεθόδους ενίσχυσης κολλαγόνου στο δέρμα σου.

Παρακάτω θα βρεις πώς μπορείς να το ενισχύσεις όσο πιο φυσικά για να έχεις πάντα νεανικό δέρμα…

Κρέμες: Σίγουρα έχεις δει πολλές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται να αυξήσουν τα επίπεδα του κολλαγόνου στο δέρμα. Πολλές από αυτές τις κρέμες έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Ψάξε για όσες έχουν συστατικά όπως η ρετινόλη και η τρετινοΐνη που δρα στο φωτογερασμένο δέρμα.

Βιταμίνη C:
Η βιταμίνη C παίζει τεράστιο ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου για την επιδερμίδα σου και αφού αναγκαστικά πρέπει να την «πάρεις» απ’ έξω καθώς δεν την παράγει μόνος του ο οργανισμός, καλά θα κάνεις να το ρίξεις στα πορτοκάλια.

Αν δεν παίρνεις αρκετή βιταμίνη C τότε η παραγωγή του κολλαγόνου γίνεται με αργούς ρυθμούς και το δέρμα δεν δείχνει τόσο λαμπερό όσο θα μπορούσε.

Αντηλιακό: Το αντηλιακό σου είναι συνώνυμο της λάμψης στο δέρμα σου και όχι άδικα. Η χρήση του αντηλιακού δεν βοηθάει άμεσα στην ενίσχυση του κολλαγόνου, αλλά έμμεσα. Πώς; Κρατώντας το δέρμα σου προστατευμένο από τον ήλιο με το σωστό αντηλιακό για σένα και άρα προφυλάσσοντας το δέρμα σου από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες διατηρείς σε υψηλά επίπεδα του κολλαγόνου και αποτρέπεις την «απώλεια» του.

Ω3 λιπαρά οξέα: Ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα όταν μιλάμε για περιποίηση του δέρματος που είναι γνωστά ως «καλά λιπαρά». Το βασικό είναι πως κρατούν το δέρμα σου ενυδατωμένο ρυθμίζοντας την παραγωγή των ελαίων και βοηθώντας στην ουσία αφού συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.

Απολέπιση: Η απολέπιση είναι το στάνταρντ όταν μιλάμε για απαλό και νεανικό δέρμα γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις τέλεια επιδερμίδα με νεκρά κύτταρα. Έτσι μόνο το δέρμα μπορεί να παράξει νέα κύτταρα και άρα να εκτοξεύσει τα επίπεδα του κολλαγόνου στο δέρμα σου!

Πηγή: womenonly.gr