Όσο και αν προσπαθείτε το ρύζι πάντα βγαίνει από την κατσαρόλα λασπωμένο και άνοστο; Τότε, είτε το ανακατεύετε συνεχώς ή δεν έχετε προσέξει την ποσότητα του νερού στην κατσαρόλα.

Όταν είναι να βάλετε το νερό να βράσει υπολογίστε ότι για ένα φλιτζάνι ρύζι αντιστοιχούν περίπου δυο φλιτζάνια νερό. Ούτε παραπάνω, ούτε λιγότερο!

Επίσης, καλό θα ήταν να μην το ανακατεύετε συνεχώς! Εάν το κάνετε, τότε οι κόκκοι σπάνε, το ρύζι γίνεται πιο μαλακό και ως αποτέλεσμα βγαίνει λασπωμένο στο πιάτο σας…