Υλικά: Για μια ταρτιέρα 24 εκ., 1 φύλλο ζύμη κουρού
Για τη γέμιση,3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι,3 κ.σ. βούτυρο,3 αβγά ελαφρά χτυπημένα,1 ½ φλ.τσ. κρέμα γάλακτος.αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
8 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν ή 2-3 λουκάνικα ψιλοκομμένα
1 ½ φλ.τσ. τριμμένο τυρί έμενταλ ή άλλο της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:
1. Απλώνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν, εκτός από τον πάτο, και τα πλαϊνά της. Τη βάζετε στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το ζαμπόν ή το λουκάνικο. Αποσύρετε από τη φωτιά.
3. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
4. Απλώνετε το κρεμμύδι και το ζαμπόν πάνω στη ζύμη και περιχύνετε με το μίγμα κρέμας-αβγών.
5. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40-50 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά, πριν κόψετε τις μερίδες, και σερβίρετε σε πιάτα.

Πηγή: myworld.gr