Ποιος δεν έχει ονειρευτεί τον έρωτα με την πρώτη ματιά; Την απόλυτη ταύτιση χημείας και ψυχής; Το πάθος χωρίς όρια; Και ποιος αλήθεια δεν θα ήθελε να κρατήσει για πάντα όλη αυτή η μαγεία; Όμως, εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Αληθινό πάθος
Με τον κεραυνοβόλο έρωτα βρισκόμαστε πέρα από την πραγματικότητα, «μέσα σ’ ένα ροζ σύννεφο». Η πραγματικότητα μοιάζει με όνειρο. Το όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα. Τέλος τα σημεία αναφοράς στα οποία βασιζόταν μέχρι τώρα η ζωή μας. «Ποιοι είμαστε τώρα;» αναρωτιόμαστε.

Ίσως μετά επιστρέψει η λογική, αλλά στον κεραυνοβόλο έρωτα λειτουργεί το υποσυνείδητο, απ’ όπου πηγάζει και αυτή η αίσθηση της μαγείας: «Είναι ο άντρας ή η γυναίκα της ζωής μου». Αρκεί μια λέξη, ένα βλέμμα για να προκληθεί ένα είδος βραχυκυκλώματος. «Ο κεραυνοβόλος έρωτας φέρνει την ψευδαίσθηση ότι μπαίνουμε πάλι στο σώμα της μητέρας μας για να βρούμε εκεί το απόλυτο συμπλήρωμά μας», λένε οι ψυχολόγοι. «Νιώθουμε ένα με τον άλλο, αφού ενσαρκώνει καθετί που επιθυμούμε στον κόσμο».

Ψευδαίσθηση
Καθώς δεν θέλει να σπάσει η μαγεία, ο ερωτευμένος δεν βλέπει παρά μόνο την καλή πλευρά του αγαπημένου του. Ακόμα, νιώθει ένα συναίσθημα που οδηγεί τον άλλο να εμφανίζει την «αγγελική» του πλευρά. Έτσι, αμφότεροι αποφεύγουν να βλέπουν ποιοι πραγματικά είναι.

Μοιραία, όμως, μια μέρα το «εγώ» έρχεται ξανά στην επιφάνεια και επιβάλλει αυτό που οι ερωτευμένοι αρνούνταν να δουν μέχρι τότε: τους «δαίμονες» που κρύβει μέσα ο καθένας τους. Παύουν πια να τα μοιράζονται όλα, δεν συμφωνούν πλέον σε όλα. Ο καθένας προσπαθεί να ξαναγίνει ο εαυτός του. Όταν μάλιστα αρχίζει αυτή η αντιπαράθεση, τότε και οι δύο πέφτουν από τα σύννεφα…

Η μέση διάρκεια του ερωτικού πάθους είναι περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια χρειάζεται ένας περίπου χρόνος για να αναδιαμορφωθεί ή να διαλυθεί η σχέση.

Ο σωστός… συμβιβασμός
• Θα χρειαστεί να αποδεχθείτε τον άλλο με τις διαφορές του. Να θίξετε τις διαφωνίες, να μάθετε να διαπραγματεύεστε.
• Ορισμένοι αρνείστε τα παραπάνω βήματα. Ή το υπέρτατο πάθος ή τίποτα! Όμως, ο συμβιβασμός θα σας βγάλει και από τις ψευδαισθήσεις που τρέφετε για τον ίδιο σας τον εαυτό.
• Σε ένα γάμο από έρωτα η συζυγική σχέση βρίσκεται στη διαδικασία της συνεχούς αυτο-ανακάλυψης.
• Η εδραίωση σε βάθος χρόνου δεν σημαίνει απαραίτητα εξάλειψη της μαγείας. Συχνά προβάλλει μια διαφορετική μορφή έρωτα, αλλά έντονη, εποικοδομητική και πλούσια για την προσωπική εξέλιξη των συντρόφων.

Πηγή: belife.gr