Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας τα παιδιά των εργαζόμενων γυναικών έχουν έξι φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι λόγω της διατροφής τους, που είναι πλούσια σε λιπαρά, έτοιμα γεύματα και σνακς τα οποία τα παιδιά καταναλώνουν χωρίς επιτήρηση, μετά το σχολείο… η ζυγαριά αρχίζει να ανεβαίνει σκάλες επικίνδυνα, από μικρή ηλικία!

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι πιθανότητες παχυσαρκίας αυξάνονται όταν τα παιδιά ηλικίας 11-12 ετών αφήνονται μόνα στο σπίτι, ενώ οι γονείς είναι στη δουλειά.

Συχνά καλούνται να προετοιμάσουν μόνα τους το δείπνο, το οποίο συνήθως αποτελείται από ένα υψηλής θερμιδικής αξίας έτοιμο γεύμα, το οποίο απλά βγάζουν από το ψυγείο ή την κατάψυξη.

Τα παιδιά που μένουν μόνα στο σπίτι, χωρίς γονεϊκή επιτήρηση, είναι πολύ πιθανό ακόμη να πέσουν αργά για ύπνο. Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας.

Αμερικανοί ερευνητές διεξήγαγαν την έρευνα σε 990 παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η απουσία των γονέων από το σπίτι αυξάνει κατά έξι φορές την πιθανότητα τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το βάρος τους.