Τα αβοκάντο ενισχύουν την περιεκτικότητα κάθε πιάτου σε υγιεινά λιπαρά, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο θα τα καταναλώσετε. Τα λιπαρά αυτά περιλαμβάνουν τα υγιή για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά.

Τα αβοκάντο περιέχουν μόνο 1 γραμμάριο κορεσμένου λίπους, μαζί με άφθονο κάλιο και ελάχιστο νάτριο, αν υπάρχει. Είναι, επίσης, πλούσια πηγή φυτικών ινών, με μόλις μισό αβοκάντο να παρέχει έως και το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όπου υπάρχουν λίπη, υπάρχουν και θερμίδες. Τα λίπη είναι το πιο πυκνό σε ενέργεια μακροθρεπτικό συστατικό, καθώς περιέχουν εννέα θερμίδες ανά γραμμάριο, σε σύγκριση με τέσσερις θερμίδες ανά γραμμάριο για τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Πόσες θερμίδες ακριβώς περιέχει, λοιπόν, ένα αβοκάντο;

Σύμφωνα με τη Gianna Masi, personal trainer και διαιτολόγο, «Τα αβοκάντο είναι ένα υγιεινό λίπος και σίγουρα έχουν θέση στη διατροφή όλων, αν τα απολαμβάνουν και έχουν πρόσβαση σε αυτά. Αν ο στόχος κάποιου είναι η διαχείριση του βάρους ή η βελτίωση της σύστασης του σώματος, τότε το να προσέχει την ημερήσια θερμιδική του αξία είναι χρήσιμο για να έχει τη σωστή ενεργειακή ισορροπία που επιθυμεί».

Ενώ η περιεκτικότητα σε θερμίδες κάθε φρούτου ή λαχανικού ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος, ένα τυπικό αβοκάντο μεσαίου μεγέθους (150 γραμμάρια) περιέχει περίπου 240 θερμίδες. Ωστόσο, μην αφήνετε τη θερμιδική πυκνότητα του αβοκάντο να σας αποθαρρύνει.

Αυτές οι θερμίδες έρχονται γεμάτες με διατροφικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων υγιεινών μονοακόρεστων λιπαρών, βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών που σας κρατούν χορτάτους και ενισχύουν τη συνολική υγεία.