Είναι ευρέως γνωστό ότι η ανάπτυξη του σώματός μας σταματά μετά το τέλος της εφηβείας. Υπάρχουν, ωστόσο, δύο σημαντικά μέρη στο σώμα μας, και πιο συγκεκριμένα στο πρόσωπό μας, που δεν σταματάνε να αναπτύσσονται ποτέ. Αυτά δεν είναι άλλα από τη μύτη και τα αυτιά, τα οποία ακόμη κι αν η ανάπτυξη του υπόλοιπου σώματος έχει επιβραδυνθεί, αυτά συνεχίζουν να αυξάνονται σε μέγεθος.

Σύμφωνα με το Reader’s Digest και τον Δρ. Ryan Neinstein, επαγγελματία πλαστικής χειρουργικής στο NYC Surgical Associates και Neinstein Plastic Surgery, ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων μας οδηγεί στην ανάπτυξη του σώματός μας.

«Τα περισσότερα κύτταρα στο σώμα μας σταμάτησαν να πολλαπλασιάζονται κατά την εφηβεία. Όταν τα κύτταρα σε όλο το σώμα μας, όπως τα οστά, οι μύες και τα λιπώδη κύτταρα, σταματούν την αναπαραγωγή, σταματάμε να μεγαλώνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ίδια τα κύτταρα δεν μπορούν να μεγαλώσουν ή να συρρικνωθούν. Αλλά τα περισσότερα από αυτά σταματούν να διαιρούνται, και στα περισσότερα μέρη του σώματός μας, ο αριθμός των κυττάρων “κλειδώνεται” μετά την εφηβεία», εξηγεί ο Δρ Neinstein.

Οι μύτες και τα αυτιά μας είναι μοναδικά σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα μας, επειδή αποτελούνται από μαλακό ιστό που τυλίγεται στον χόνδρο. Και αυτός ο μαλακός ιστός συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλη μας τη ζωή. Όταν, λοιπόν, κάποιος είναι στα 80 του έχει περισσότερα κύτταρα στα αυτιά και τη μύτη του, απ’ ό,τι στα 20», διευκρινίζει ο Δρ Neinstein, συμπληρώνοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που οι ηλικιωμένοι φαίνεται να έχουν μεγαλύτερα αυτιά και μύτες.