Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Εσείς το ξέρατε;


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙΑΧΡΗΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
0:33
22/01/2013
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας
4
loading

Παρόλο που η Σελήνη έχει 400 φορές μικρότερη διάμετρο από τον Ήλιο, σε μια ολική έκλειψη μπορεί να τον κρύψει γιατί βρίσκεται 400 φορές πιο κοντά στη Γη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Δεινόσαυρος

  Και με αυτά θυμήθηκα και κάτι άλλο όσον αφορά τη Σελήνη και τις θεωρίες συνομοσίας: Η Σελήνη δείχνει πάντα την ίδια πλευρά στη Γη και αυτό σε συνδυασμό με τη φαινόμενο μέγεθός της έκανε τους συνομοσιολόγους να ξεσαλώσουν. Αυτό που δεν ξέρουν (ή επιλεκτικά ξεχνούν) οι τελευταίοι όμως είναι πως η σύγχρονη περιστροφή ή παλιρροιακό κλείδωμα όπως ονομάζεται είναι φαινόμενο αρκετά σύνηθες τόσο σε συστήματα πλανητών - δορυφόρων όσο και σε διπλά άστρα. Όλοι οι πλανήτες οι διαθέτοντες δορυφόρους έχουν τουλάχιστον μια τέτοια ιστορία να παρουσιάσουν.

  1. avatar EKSWGHINOS

   ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ 2013 ΕΊΝΑΙ ..? 4 .. ΤΥΧΑΙΟ? ΑΠΡΊΛΙΟ ΜΆΙΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

 2. avatar Δεινόσαυρος

  Με λίγα λόγια η Σελήνη και ο Ήλιος έχουν ακριβώς το ίδιο φαινόμενο μέγεθος και αυτό το γεγονός είναι μοναδικό στο ηλιακό μας σύστημα. Χάρη σε αυτή τη "σύμπτωση" μπορούμε να παρατηρήσουμε το Ηλιακό στέμμα με γυμνό (αλλά πάντα προστατευμένο) μάτι.
  Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει στο παρελθόν στο να δημιουργηθούν διάφορα ρεαλιστικά ή μη σενάρια σχετικά με την προέλευση της Σελήνης καθώς και την πιθανή τοποθέτησή της σε αυτή τη θέση από εξωγήινους ή παρελθόντες υπερεξελιγμένους γήινους πολιτισμούς.
  Τέλος, ολική έκλειψη μπορούν να δημιουργήσουν κι άλλοι δορυφόροι στους πλανήτες τους (οι 4 μεγαλύτεροι του Δία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα) ακόμη κι από δορυφόρο σε δορυφόρο. Ακόμη και οι δακτύλιοι του Κρόνου δημιουργούν εκλείψεις αν και δεν θα ήταν παρατηρήσιμες από τους πλανήτες αυτούς αφού όντας αέριοι δεν θα μπορούσε να σταθεί ο παρατηρητής. Από τους στερεούς πλανήτες μόνο η Γη απολαμβάνει ολικές εκλείψεις (Ερμής, Αφροδίτη δεν έχουν δορυφόρους, ενώ ο Φόβος και ο Δείμος του Άρη έχουν μικρότερο φαινόμενο μέγεθος και - ως πρώην αστεροειδείς - ακανόνιστο σχήμα).

  1. avatar barcapanos777

   δεινόσαυρος όνομα και πράγμα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει