Οι παρακάτω ζωγράφοι αποδεικνύουν ότι η τέχνη δεν έχει όρια και οι ίδιοι διαφέρουν πολύ από άλλους καλλιτέχνες. Πρόκειται για ζωγράφους που αποτυπώνουν τα έργα τους με άλλο τρόπο, πολύ ιδιαίτερο και ίσως ανατριχιαστικό κάποιες φορές.

Γνωρίστε έξι από αυτούς που πέρασαν τη ζωγραφική σε άλλο επίπεδο…

1. Η ζωγράφος που χρησιμοποιεί μπάλα του μπάσκετ

zkkamweok1

Η Hong Yi έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο να ζωγραφίζει και αυτός είναι χωρίς πινέλα. Η ίδια ζωγράφισε ένα πορτραίτο του μπασκετμπολίστα Yao Ming και θεώρησε ότι το καλύτερο μέσο για να το κάνει θα ήταν μια μπάλα μπάσκετ! Και τα κατάφερε δημιουργώντας έτσι ένα νέο είδος ζωγραφικής με… μπάλα! Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ενδιαφέρον!

2. Ο ζωγράφος που χρησιμοποιεί ανθρώπινο αίμα για τους πίνακες

zkkamweok2

Ο Vinicius Quesada είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης δρόμου από τη Βραζιλία που του αρέσει να προσθέτει ένα σοκαριστικό στοιχείο στους πίνακές του. Έχει μια σειρά έργων που ονομάζεται «Blood Piss Blues» χρησιμοποιώντας ακριβώς αυτό που λέει, αίμα και ούρα. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης κάνει διάφορες ζωγραφιές. Ο ίδιος φαίνεται βέβαια πως κατάφερε να γίνει γνωστός με αυτή την παράξενη τεχνική του.

3. Οι υποβρύχιοι ζωγράφοι

zkkamweok3

Μια ομάδα καλλιτεχνών από την Ουκρανία βούτηξε στα νερά της Μαύρης Θάλασσας για να δημιουργήσει έργα ζωγραφικής. Με εξοπλισμό για καταδύσεις, μπορούν να μείνουν κάτω από το νερό για 40 λεπτά. Κατά το διάστημα αυτό ζωγραφίζουν σε καμβάδες κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Η ζωγραφική κάτω από τη θάλασσα είναι σχεδόν η ίδια με την στεριά όσον αφορά την τεχνική και τα σχέδια. Αλλά, οι καμβάδες των δυτών καλύπτονται με αδιάβροχη επίστρωση πριν αυτοί κάνουν το μεγάλο βήμα.

4. Η ζωγράφος που χρησιμοποιεί το στήθος της

zkkamweok4

Η Αμερικανίδα καλλιτέχνης Kira Ayn Varszegi χρησιμοποιεί το στήθος της ως πινέλο για να κάνει τα παράξενα έργα τέχνης. Αυτό που κάνει είναι να βάζει λαδομπογιά στο στήθος της και να κάνει τις ζωγραφιές. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται πολλές φορές κάνοντας διάφορα σχέδια πιέζοντας το στήθος της στον καμβά. Σύμφωνα με την ίδια το μυστικό της είναι ο τρόπος που αναμειγνύει τα χρώματα. Όπως λέει σκοπός της είναι να δείξει διαφορετικά μέσα ζωγραφικής στον κόσμο.

5. Ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με την γλώσσα

zkkamweok5

Αυτός ο ζωγράφος σίγουρα διαφέρει από τους άλλους καθώς κάνει κάτι πραγματικά δύσκολο. Όταν ξεκίνησε είχε πονοκεφάλους και ενοχλήσεις στο σώμα κάθε φορά που έβαζε μπογιά στη γλώσσα του για να ζωγραφίσει. Οι αναθυμιάσεις του δημιουργούσαν πρόβλημα αλλά εκείνος δεν το έβαζε κάτω. Μέχρι στιγμής ωστόσο έχει κάνει 20 ζωγραφιές με τη γλώσσα!

6. Ο καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί νεκρά μυρμήγκια

zkkamweok6

Ο καλλιτέχνης Chris Trueman χρησιμοποιεί ένα ασυνήθιστο μέσο για να ζωγραφίσει. Ο ίδιος χρησιμοποίησε 200.000 νεκρά μυρμήγκια για να κάνει ένα πορτραίτο του μικρού αδερφού του. Το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως πολύ παράξενο αν και ο ίδιος δυστυχώς σκότωσε τα άτυχα μυρμήγκια για να το κάνει.